Omfogningsarbeten

Börjar det bli dags för omfogning eller renovering av din fasad?

Skånemuraren AB har mångårig erfarenhet av fasadmurning vilket gör att vi kan garantera resultat med hög kvalitet och som håller i många år. Du kan med andra ord känna dig trygg när du anlitar oss för omfogning!

Det svenska klimatet är väldigt varierande och det gör att påfrestningarna på fasaden blir stora, oavsett vilket material den består av. Väder och vind orsakar slitningar och mindre sprickor kan göra det lättare för till exempel is och vatten att ta sig in i fogarna. Stenar och murbruk har lång hållbarhet, men förr eller senare så börjar murbruket vittra. Då kan det blir dags för omfogning.

Omfogning

Här visas några av våra utförda projekt

Ta hand om din fasad – investera i en omfogning

Husfasaden kan berätta mycket om hur fastigheten mår på insidan.

När du upptäcker synliga sprickor så bör du se det som en tydlig varningssignal. En fasad som är sliten kan börja läcka in fukt och det kan leda till stora skador. Dessa skador hade troligtvis kunnat förhindras om de upptäckts och åtgärdats tidigt. Om du bor i ett hus av tegel så ska du vara uppmärksam på eventuella förändringar och inte ignorera fog som skadats.

Vid en omfogning så försöker vi alltid att ta tillvara på de detaljer som gör din fastighet karaktäristisk. Samtidigt ser vi till att slutresultatet ska hålla länge. Våra skickliga och erfarna murare tar bort en del av den gamla fogen och fyller i med ny fogning. När omfogning utförs är vi naturligtvis måna om att alltid använda bruk som motsvarar det ursprungliga när det gäller hållfasthet och andra egenskaper.

Vill du vet mer om hur vi kan hjälpa just dig med omfogning? Kontakta oss gärna så diskuterar vi gärna ditt specifika behov av omfogning.

IMG_7933
Omfogning

Fasadmurning

Om din fasad ser sliten och trasig ut så kan det vara klokt att satsa på en renovering.

Vill det sig riktigt illa så kan det t.o.m. vara läge för ett fasadbyte istället för fasadrenovering och/eller omfogning. Skånemuraren AB besöker dig gärna och gör en bedömning av vad som är bäst för just dig och ditt hus.

Utöver omfogning har vi har ett varierat utbud av tjänster inom fasadmurning och arbetar med material av olika slag som till exempel tegel och leca. Inga uppdrag är för stora eller för små. Vi utför ofta arbeten i Lund och Malmö, men tar oss an arbeten i hela Skåne.

Skånemuraren AB sätter kunden i centrum och vi anpassar oss alltid efter dina önskemål och de förutsättningar som husets fasad har. Vi är ett flexibelt företag med ett genuint intresse för hantverk och för våra kunder.